Vilket batteri behöver du till din bilnyckel?
Vilket batteri behöver du till din bilnyckel?

Det kan vara ganska frustrerande när batteriet i din bilnyckel är urladdat. Lyckligtvis är det oftast ett enkelt jobb att byta ut batteriet. Många kunder frågar oss vilket batteri de behöver till sin bilnyckel. För att du ska vara säker på att du beställer rätt batteri har jag listat några praktiska tips för dig.

Steg 1: Öppna din bilnyckel

Det bästa sättet att försäkra sig om att man beställer rätt batteri är att öppna bilnyckeln och se vilket batteri den innehåller. Det låter kanske komplicerat, men det är ofta enklare än man tror. De flesta bilnycklar har ett litet spår där man kan stoppa in en platt skruvmejsel eller ett mynt. Med lite tryck kan du knäppa upp nyckeln. Se till att du gör detta försiktigt för att undvika skador.

Steg 2: Skriv ner batterinumret

När du har öppnat nyckeln kommer du att se batteriet. På batteriet finns ett nummer, vanligtvis en kombination av bokstäver och siffror, t.ex. CR2032 eller CR2025. Numret anger vilken typ av batteri du behöver. Anteckna numret så att du är säker på att du beställer rätt batteri.

Steg 3: Läs i bilens instruktionsbok

Ett annat alternativ är att konsultera bilens instruktionsbok. I avsnittet ”Bilnyckel” står det ofta vilket batteri du behöver och hur du öppnar nyckeln. Detta kan vara särskilt användbart om du har problem med att öppna nyckeln själv eller inte kan hitta den exakta batteritypen.

Beställ rätt batteri

Med batterinumret till hands kan du enkelt beställa rätt batteri på vår webbplats. Vi har ett brett sortiment av batterier för olika bilnycklar. Så du kan vara säker på att du snabbt kan öppna och starta din bil igen.

Så att byta ut batteriet i din bilnyckel behöver inte vara svårt alls. Följ dessa steg och du kommer att ha en fungerande bilnyckel igen på nolltid. Om du fortfarande har frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi kommer gärna att hjälpa dig!